Info

Route

Met de auto

Vanaf de boot volg je de Pontweg richting De Koog en ga je bij afslag 13 linksaf de Californiëweg op richting Ecomare / Paal 17. Neem na circa 1,5 km de tweede afslag links richting Ecomare en blijf rechtdoor rijden totdat je het parkeerterrein van Paal 17 bereikt.

Er is voldoende parkeergelegenheid nabij Paal 17 waar je veilig jouw auto kunt parkeren. Op Texel geldt betaald parkeren in alle dorpen en bij alle strandslagen. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zondag van 08.00 tot 20.00 uur. Je kunt per uur betalen of middels een e-vignet. Klik hier voor meer informatie.

Met het OV

Op Texel rijdt de Texelhopper. Een speciaal voor Texel ingerichte vorm van openbaar vervoer. De Texelhopper rijdt met een lijnbus en kleine Texelhopper busjes, een soort belbus. Voor de lijnbus (lijn 28 en 828, die ook langs halte Ecomare/Paal 17 rijdt) kun je met je OV-chipkaart of met een los kaartje betalen, welke in de bus of bij verschillende verkooppunten te koop zijn. De kleine Texelhopper busjes rijden geen vaste route en dienen vooraf gereserveerd te worden. Klik hier voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Op 23, 24 en 25 juli zijn we eindelijk terug met een festival editie van Het Strand van 2021! Op Texel is het strand van Paal 17 het decor van een intiem 3-daags mini-festival met optredens van Typhoon, Kraantje Pappie, Tino Martin, The Dirty Daddies en Ronnie Flex. Ook de DJ’s Sunnery James & Ryan Marciano, Topic, La Fuente en FeestDJRuud zijn van de partij. We beginnen aan het einde van de middag en feesten drie dagen lang samen door tot de zon onder is. Deze bijzondere ervaring wil je niet missen!

Tickets voor de festival editie van Het Strand van 2021 op 23, 24 en 25 juli zijn vanaf nu hier verkrijgbaar. Naast reguliere staanplaatsen zijn er verschillende VIP-arrangementen verkrijgbaar. Bezoekers kunnen per dag een ticket kopen.

Er geldt geen minimumleeftijd bij Het Strand van 2021. Voor kinderen onder de 16 jaar is volwassen begeleiding verplicht. Daarnaast vragen wij iedereen een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. 

Op dit moment heb je voor je bezoek aan het festival ook een coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt vanaf 13 jaar en ouder. Het coronatoegangsbewijs kun je aanmaken in de CoronaCheck-app. We volgen hierin het beleid van de Rijksoverheid.

Meer informatie over het aanmaken van het coronatoegangsbewijs vind je hier:

https://coronacheck.nl/

Het Strand van 2021 is op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juli. Vrijdag zing je mee met Tino Martin, The Dirty Daddies en Feest DJ Ruud. Zaterdag gaan we los met optredens van Kraantje Pappie, Ronnie Flex en Typhoon. Zondag staat in het teken van dance met Sunnery James & Ryan Marciano, La Fuente en Topic.

Het Strand van 2021 vindt plaats op Texel, bij strandpaviljoen Paal 17. Je vindt Paal 17 op Ruijslaan 96, 1796 AZ De Koog.

Texel is eenvoudig te bereiken met de veerpont, waar je welkom bent als voetganger, (brom)fietser, automobilist, motorrijder en zelfs met je vrachtwagen.

Indien je met het OV naar Texel komt betaal je voor een retour voetgangersticket slechts € 2,50. Hiervoor pak je het OV naar Den Helder en stap je daar op de bus (bus 33) richting de veerboot.

De TESO veerboot vertrekt in ieder geval ieder uur op het halve uur vanaf Den Helder naar Texel. De tocht duurt ongeveer 20 minuten. Soms zijn er wachttijden, maar in het hoogseizoen varen er vaak twee boten, waardoor je ook op het hele uur de boot van Den Helder naar Texel kunt pakken.

Je hoeft (en kan) niet reserveren voor de veerboot. Alle tickets zijn geldig voor een retourovertocht. Van het eiland afkomen is sowieso vrij makkelijk: op de terugreis (Texel-Den Helder) wordt er niet gecontroleerd en is een ticket laten zien niet nodig.

Wil je in de avond nog de pont terugnemen naar Den Helder? Let erop dat de laatste pont om 21:00 uur vertrekt.

Voor alle up-to-date informatie, vertrektijden en e-tickets, check https://www.teso.nl/nl.

Op vrijdag 23 juli begint Het Strand om 17:00 uur en eindigt om 00:00 uur.
Op zaterdag 24 juli en & zondag 25 juli begint Het Strand om 16:00 uur en eindigt om 00:00 uur.

De shows duren van 17:00 tot 00:00 uur (vrijdag) of van 16:00 uur tot 00:00 uur (zaterdag en zondag). Gedurende deze periode staat er altijd een artiest op het podium om een feestje te bouwen! 

De tafelindeling wordt voorafgaand aan de show willekeurig gemaakt.

We hopen dat jullie zoveel mogelijk mooie foto’s maken op het Strand. Dit doen jullie waarschijnlijk met je smartphone. Professionele foto-, film-, en opnameapparatuur is niet toegestaan. Normale camera’s (zonder verwisselbare- of telelens) uiteraard wel. Selfiesticks zitten nogal in de weg en zijn ook niet toegestaan. Gemaakte opnamen of foto’s die je voor commerciële doeleinden gebruikt zijn ook een no-no.

Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen naar Het Strand van 2021.

Het is mogelijk om op locatie eten en drinken te bestellen. Heb je een ticket voor een staanplaats gekocht? Dan kun je munten aanschaffen en hiermee betalen.

Indien je een VIP-ticket bestelt, krijg je ook de mogelijkheid om vooraf een arrangement bij te boeken. Let op, je kunt alleen vooraf een arrangement reserveren, wanneer je een ticket koopt in de ticketshop. Op locatie is het mogelijk om andere hapjes en drankjes te bestellen.

Heb je een staanplaats ticket besteld? Dan kun je munten aanschaffen op locatie en hiermee betalen bij de barren.

Indien je een VIP-ticket hebt besteld kun je ook betalen met je mobiele telefoon of pin.

Dit is enkel mogelijk bij het bestellen van een VIP-arrangement. Je ontvangt een aantal dagen voor het evenement een mail met daarin verdere instructies over het doorgeven van allergieën of dieetwensen.

Hiervoor gelden ook bij ons de bekende wettelijke mededelingen:

Onder de 18 jaar mag je geen alcohol kopen en/of drinken.

Boven de 18 jaar mag dit wel (met het motto: geniet, maar drink met mate), maar wil je drank alsjeblieft niet doorgeven aan bezoekers jonger dan 18.

Bezit of gebruik van drugs is wettelijk verboden.

Bij een overtreding moeten wij de persoon helaas verzoeken het terrein te verlaten en zal de politie worden ingeschakeld.

Controleer allereerst je spambox, soms wordt de bevestigingsmail onderschept door te strikt afgestelde spamfilters. Zit hij hier niet in? Vul dan hier je bestelgegevens in en we zullen je de bevestigingsmail met tickets opnieuw sturen. De mail wordt verstuurd naar het e-mailadres waarmee de bestelling is geplaatst.

Ja, je hoeft de tickets niet uit te printen. Je tickets kunnen vanaf je mobiele telefoon gescand worden.

Doordat Texel populair is onder de toeristen zijn er vele slaaplocaties op het eiland in voor ieder wat wils comfort-categorieën. 

Voor meer informatie en een overzicht van alle mogelijkheden check je de website van VVV Texel  voor de dichtstbijzijnde slaaplocaties vanaf Paal17. Hier vind en boek je van alles: vakantiehuizen, hotels, bed & breakfasts, bungalowparken en campings.

Het Strand van 2021 kan op 23, 24 en 25 juli 2021 doorgaan onder de op dat moment actuele voorwaarden die door de Rijksoverheid worden gesteld. 

Op dit moment heb je voor je bezoek aan het festival een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs kun je aanmaken in de CoronaCheck-app wanneer je recent, 40 uur voor aanvang van het evenement, een test hebt laten doen via Testen voor Toegang waaruit blijkt dat je geen corona hebt. Op www.testenvoortoegang.nl vind je aangesloten testlocaties bij jou in de buurt, hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Naast testen voor toegang kan ook een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs gebruikt worden als coronatoegangsbewijs. Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de (update van de) CoronaCheck app. Het ophalen van jouw vaccinatie- of testuitslag in de CoronaCheck-app doe je als volgt:

  1. Haal je testgegevens op via je DigiD of met de ophaalcode die je hebt gekregen van de testlocatie.
  2. Na controle haalt de CoronaCheck-app je vaccinatie of testuitslag op.
  3. De app maakt van jouw vaccinatie of negatieve testuitslag een bewijs, in de vorm van een QR-code.

Je kunt maar voor één persoon een testbewijs in de CoronaCheck-app laten zien. Iedere bezoeker ouder dan 13 jaar heeft dus een eigen telefoon met de app nodig of een geprint testbewijs. Download en print jouw testbewijs op www.coronacheck.nl/print.

Informatie over de CoronaCheck-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Of stuur een e-mail naar: helpdesk@coronacheck.nl

Op het terrein bevinden een EHBO-post die je indien nodig kunt raadplegen. Zij zullen je op professionele wijze ondersteunen bij het oplossen van het probleem. Ga met gezondheidsklachten direct naar de EHBO post en neem bij aanhoudende klachten na het evenement contact op met je huisarts. Zorg voor elkaar en steek een helpende hand toe als er mensen in de omgeving zijn die hulp nodig hebben. 

Een overzicht van de onze huisregels vind je hier

Het Strand van 2021 is een openluchtevenement in de heerlijke natuur. Het blijft wel Nederland, dus houd de weerberichten via deze website of de social kanalen goed in de gaten.

Wil je in de avond nog de pont terugnemen naar Den Helder? Let erop dat de laatste pont om 21:00 uur vertrekt.

 

Voor alle up-to-date informatie, vertrektijden en e-tickets, check https://www.teso.nl/nl.

Het Strand van 2021 kan op 23, 24 en 25 juli 2021 doorgaan onder de op dat moment actuele voorwaarden die door de Rijksoverheid worden gesteld. 

Op dit moment heb je voor je bezoek aan het festival een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs kun je aanmaken in de CoronaCheck-app wanneer je recent, 40 uur voor aanvang van het evenement, een test hebt laten doen via Testen voor Toegang waaruit blijkt dat je geen corona hebt. Op www.testenvoortoegang.nl vind je aangesloten testlocaties bij jou in de buurt, hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Naast testen voor toegang kan ook een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs gebruikt worden als coronatoegangsbewijs. Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de (update van de) CoronaCheck app. Het ophalen van jouw vaccinatie- of testuitslag in de CoronaCheck-app doe je als volgt:

  1. Haal je testgegevens op via je DigiD of met de ophaalcode die je hebt gekregen van de testlocatie.
  2. Na controle haalt de CoronaCheck-app je vaccinatie of testuitslag op.
  3. De app maakt van jouw vaccinatie of negatieve testuitslag een bewijs, in de vorm van een QR-code.

Je kunt maar voor één persoon een testbewijs in de CoronaCheck-app laten zien. Iedere bezoeker ouder dan 13 jaar heeft dus een eigen telefoon met de app nodig of een geprint testbewijs. Download en print jouw testbewijs op www.coronacheck.nl/print.

Informatie over de CoronaCheck-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Of stuur een e-mail naar: helpdesk@coronacheck.nl

Een volledig vaccinatiebewijs kan gebruikt worden als coronatoegangsbewijs. Deze kan  getoond worden in de (update van de) CoronaCheck app. Het ophalen van jouw vaccinatie- of testuitslag in de CoronaCheck-app doe je als volgt:

  1. Haal je testgegevens op via je DigiD of met de ophaalcode die je hebt gekregen van de testlocatie.
  2. Na controle haalt de CoronaCheck-app je vaccinatie of testuitslag op.
  3. De app maakt van jouw vaccinatie of negatieve testuitslag een bewijs, in de vorm van een QR-code.

Je kunt maar voor één persoon een testbewijs in de CoronaCheck-app laten zien. Iedere bezoeker ouder dan 13 jaar heeft dus een eigen telefoon met de app nodig of een geprint testbewijs. Download en print jouw testbewijs op www.coronacheck.nl/print.

Informatie over de CoronaCheck-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Of stuur een e-mail naar: helpdesk@coronacheck.nl

We hopen het natuurlijk niet, maar bij een opmerking of klacht over Het Strand van 2021: mail naar info@hetstrandvan2021.nl. Dit kan tot uiterlijk twee weken na je bezoek aan Het Strand.

Heb je vragen over het bestellen, betalen of personaliseren van tickets? Neem dan hier contact op met CM.

Heb je een andere vraag? Neem contact met ons op via het contactformulier hieronder of mail naar info@hetstrandvan2021.nl. 

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.